Hur väljer man en bra täckande foundation?

How do you choose a good opaque foundation?

Grunden för en glamorös makeup är en väl vald foundation. Hur väljer du rätt foundation för ditt ansikte? Se våra tips för att undvika misstag och att slänga pengar i sjön!

Ansiktsprimer är grunden för bra makeup. Den jämnar ut hudtonen och täcker mindre skönhetsfel. Den finns i olika former: "Foundation" kan kallas vätska, krämpuder, kompakt, mousse eller BB-kräm - med andra ord alla kosmetiska produkter som ger vårt ansikte en jämn färg. Termen "foundation" täcker därför ett ganska brett spektrum av produkter. Hur navigerar du genom dem för att hitta rätt för dig? Hur matchar jag nyansen med min hudfärg?


Några fakta om primers

1935 i Hollywood skapade makeupartisten och visionären Max Factor (även upphovsmannen till termen "make-up"!) den första foundationen för en teknisk färgfilmproduktion för att uppnå en naturlig look på vita duken. Med tiden blev ansiktsfundament tillgängliga för alla kvinnor och formulerades med hudvårdande ingredienser eller SPF-filter.

Oftast, ju tjockare kosmetikens konsistens, desto större täckningsnivå. Samtidigt, ju mindre problematisk och enhetlig hudfärg, desto mindre koncentrerad bör formen av foundation vara. Oavsett vilken foundation du använder är en bas också viktig för att återfukta huden, förbereda den för sminkapplicering och få den att hålla längre.How do you choose a good opaque foundation?

Vad ska man vara uppmärksam på?

Åldern spelar stor roll när man ska välja rätt foundation. När allt kommer omkring har hud i olika åldrar olika behov! Mogna kvinnor är mer benägna att välja en täckande foundation för att fylla i rynkor och jämna ut hyn. För kvinnor i fyrtioårsåldern som lider av torr hud fungerar en foundation med återfuktande ingredienser bättre. För kvinnor i trettioårsåldern är en foundation med extra fuktgivande och vårdande egenskaper bra. För kvinnor i tjugoårsåldern med överdriven talgproduktion är en mattande foundation ett bra val.

Den kosmetiska produktens sammansättning är också mycket viktig. Personer med akne bör undvika produkter som är tjocka, oljiga och som kan täppa till porerna. Allergisk hud kommer å andra sidan att irriteras av dofter och konstgjorda komponenter i foundation.Läs kosmetiska ingredienser

How do you choose a good opaque foundation?

Om du ännu inte har för vana att läsa kosmetiska ingredienser har vi ett litet tips till dig om vilka ingredienser du ska leta efter i foundation. Om en produkt innehåller glycerin kan du vara säker på att den förutom sin estetiska funktion också regenererar skadade hudceller och reducerar rynkor. Glycerin har också en lugnande och fuktgivande effekt - det är hygroskopiskt, så det behåller fukten i huden. Kosmetika med glycerin är lämpliga för uttorkad, torr och mogen hud.

Det är bra om din foundation innehåller mica, en finkornig mineral som används i kosmetika för sin pärlemorskimrande glans - dess partiklar reflekterar och sprider ljuset för en strålande hud. När glimmer tillsätts i puder förhindrar det klumpbildning och kosmetiken blir lätt och silkeslen. Till skillnad från andra fyllnadsmedel (t.ex. stärkelse eller rispulver) absorberar glimmer talg mindre lätt och rekommenderas därför för normal och torr hud.


Bästa täckande foundation

Om du fortfarande inte har hittat din täckande favoritfoundation har vi goda nyheter till dig. Vi har testat många av de produkter som finns på marknaden och hittat en riktig bästsäljare: NUTRIDOME opaque-matte face foundation. Innan vi skrev den här artikeln bjöd vi in damer i olika åldrar och hudtyper för att testa produkten. Under två veckor använde de den foundation som matchade deras hudfärg och berättade för oss om sina intryck.

Vad sa våra testare?

Olivia (34 år gammal)

För testning valde jag Ivory-nyansen av NUTRIDOME opaque-matte foundation. Jag applicerade den efter att ha applicerat min dagkräm, med hjälp av en mixer. Produkten glider verkligen på bra, det hela tog mindre tid än med den foundation jag använde tidigare. Jag märkte att den dolde min huds imperfektioner väldigt snyggt, vilket jag redan har några. Min hud kändes super silkeslen att ta på! Och viktigast av allt, efter en dag på jobbet såg mitt ansikte fortfarande OK ut :)

Amelia (23 år gammal)

Jag har letat efter en foundation som uppfyller mina krav: den måste vara täckande (men utan maskeffekt!) och inte täppa till mina porer - jag har blandhy som inte gillar detta särskilt mycket. NUTRIDOME foundation har en fantastiskt behaglig konsistens, den sprider sig lätt och precist. Teinten är väl återfuktad. Den jämnar ut färgen fint och döljer rodnad. Min nya favoritfoundation!

Isla (40 år)

På grund av mitt jobb måste jag sminka mig professionellt varje dag. Den foundation jag använder får inte vara för lätt - ibland arbetar jag sent på kvällen och jag vill att den ska hålla så att jag bara behöver bättra på pudret lite lätt. När jag blev inbjuden att testa NUTRIDOME-foundationen bestämde jag mig främst på grund av dess naturliga sammansättning. Faktum är att kosmetiken är mycket skonsam mot min hud (jag är benägen för allergier) och håller bra hela dagen. Jag kan säkert rekommendera det till andra kvinnor.

NUTRIDOME-primern gjorde inte bara bra ifrån sig hos testarna (ingen negativ feedback), den klarade också det tuffaste testet - festen hela natten!


Bästa täckande foundation

NUTRIDOME opak-matt ansiktsfondation smälter perfekt in i huden och ger en slät hudeffekt samtidigt som den bibehåller en naturlig look. Den har en krämig, lätt konsistens som glider på behagligt och omsluter ansiktet perfekt, och är designadför alla hudtyper - torr, fet och kombinerad.

NUTRIDOME täckande foundation är en allroundprodukt för mjuk och naturlig makeup: den täcker ojämnheter bra i bara ett lager, ljusar upp hyn lätt och jämnar ut. Den innehåller glycerin som återfuktar, regenererar och reducerar rynkor. Den innehåller glimmer som ger huden en mjuk lyster.

Kosmetikan bildar ett ocklusivt lager på huden som skyddar mot uttorkning. Ansiktet blir strålande, silkeslent, synbart vitaliserat och får ett hälsosamt, utvilat utseende.


Vilka nyanser av NUTRIDOME foundation finns det att välja mellan?

NUTRIDOME täckande matt foundation finns i fem färger: Ivory, Natural, Nude, Beige och Caramel. När det gäller valet av foundation för din hudton, tänk på att Beige och Caramel är gulpigmenterade produkter, medan Ivory, Natural och Nude är rosapigmenterade.


Författare:

Författare: Emma Karlsson - Hur väljer man en bra täckande foundation? | Konsumentrankning.se

Emma Karlsson

Kategori: Kosmetika

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Spara mitt namn, min e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.